Renunțare și Returnare

Cumpărătorul on-line de la tudor-art.com poate renunța la cumpărare și, implicit, poate primi banii înapoi, aplicând pentru procedura de retur a produselor, în maxim 10 zile lucrătoare, conform dispozițiilor Ordonanței de Guvern nr.130/2000, privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță.

Termenul de 10 zile lucrătoare prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă:

a) pentru produse, de la data primirii lor de către consumator (ediții tipărite Index TUDOR-ART)

b) pentru servicii, din ziua încheierii contractului (abonament la datele tudor-art.com)

Prin contract la distanță se înțelege contractul de furnizare de produse sau servicii, încheiat între un comerciant și un consumator, în cadrul unui sistem de vânzare organizat de către comerciant, care utilizează în mod exclusiv, înainte și la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicație la distanță.

Dreptul de retur în 10 zile lucrătoare se adresează doar clienților care au achiziționat produse on-line de pe site-ul tudor-art.com, expediate prin curier poștal.

Clientul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv.

Conform Ordonanței nr. 130/2000, consumatorul este răspunzător de achitarea cheltuielilor aferente returnării produselor către comerciant.

Dreptul de renunțare la cumpărare nu se aplică în cazul persoanelor juridice.

Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data denunțării contractului de către consumator.

Conform dispozițiilor Ordonanței nr. 130/2000, consumatorul nu poate denunța unilateral următoarele tipuri de contracte:

a) contracte de furnizare de servicii a căror execuție a început, cu acordul consumatorului, înaintea expirării termenului de 10 zile lucrătoare (abonament la datele tudor-art.com)

b) contracte de furnizare de produse sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile cursurilor pieței financiare care nu pot fi controlate de comerciant

Pentru orice detalii sau neclarități privind returnarea produselor, cumpărătorul poate contacta pe comerciant prin email contact@gallerya.ro sau la unul dintre numerele de telefon afișate pe site-ul tudor-art.com. Returnarea se face la adresa: România, Râmnicu Vâlcea - 240167, Splaiul Independenței 9.

Ultima actualizare: 1 ianuarie 2017